BIOGRAFIE

Dex Elmont is op vierjarige leeftijd begonnen met judo. Samen met zijn broer Guillaume Elmont. Een logische keuze want hun vader, Ricaldo Elmont, werd uitgeroepen tot beste Surinaamse judoka van de 20ste eeuw. Toch hebben Guillaume en Dex het aan hun moeder te danken dat zij ook gingen judoën. Dex kon “driftig” zijn en Madzy Elmont wist dat judo daar goed bij kon helpen. De jongens startten bij Henny Pleizier en en jaar later werd Ricaldo trainer bij de school.

Al snel bleek dat de broers talent hadden. Ze wonnen altijd en overal en omdat de school van Pleizier niet al te groot was, hadden de broers weinig goede sparringpartners. Zodoende kwamen ze in Haarlem terecht, bij KenAmJu van Cor van der Geest. Bij de junioren (-20 jaar) wint hij diverse medailles in het Europese junioren circuit. Dex sluit zijn tijd als junior af tijdens de Ek junioren in 2003 met een gouden medaille. Dex vindt snel aansluiting bij de senioren. Naast nationale titels in de -66kg wint hij oa. de Grand Slam Moskou en Grand Prix Rotterdam. Hierdoor plaats hij zich voor de Olympische Spelen van Peking in 2008 waar hij helaas in de tweede ronde verliest.

Direct na de Spelen stapt Dex over naar een zwaardere gewichtsklasse (-73kg). Een goede  keuze, want hij wint in zijn eerste jaar gelijke de nationale titel en word tweede op de EK in Tbilisi. Kort daarna trouwt hij met Nalini Radhakishun. In de jaren daarop volgen twee zilveren medailles op de WK en deelname aan de Olympische spelen in Londen. Dex is in bloedvorm, maar helaas strand hij net naast het podium door nipt verlies in de halve finale en verlies om brons.

Begin 2013 wordt Dex trotse vader van Sienna, dat jaar wint hij brons bij de WK. Helaas verlies hij kort na de WK zijn vader door een complicatie na een operatie. In 2014 in Montpellier wint Dex eindelijk een felbegeerde titel, hij wordt Europees Kampioen. 2014 sluit hij af als nummer 1 van de World Ranking List en krijg daarvoor een award. In 2016 krijgt hij een zoon, Brett. Zijn laatste Olympische Spelen in Rio moeten dit prachtig jaar een topjaar voor hem maken.

SPONSORS

AMBASSADEUR VAN:

DEX OP YOUTUBE

CONTACT

Contact

9 + 14 =

DEX OP TWITTER